Hur pålitliga är billiga kontaktlinser?

Att hitta billiga kontaktlinser på internet är idag inget problem. Många undrar då säkert om man ska våga satsa på dessa kontaktlinser. Är det värt att sätta sin hälsa och sin syn på spel bara för att spara lite pengar? Sanningen är dock att de oftast håller samma kvalité som de kontaktlinser man hittar hos optikern, trots priset.

Ofta kommer kontaktlinserna från samma tillverkare, de har bara blivit ompaketerade. Ett känt märke lägger ned mycket pengar på reklam och på att skapa ett varumärke. För att finansiera detta måste de ta ut högre priser på kontaktlinserna. Eftersom efterfrågan på dessa kontaktlinser blir större kan de hålla priset högt.

Återförsäljarna på internet är dock för det mesta enbart inriktade på försäljning av kontaktlinser. De har stora lager med låga lokalhyror och behöver därför inte ta ut lika höga priser. Ändå är det samma slags kontaktlinser som man hittar hos optikern, även om förpackningen kan vara en annan.

Så länge man fortsätter gå till en optiker regelbundet och vet vilka slags kontaktlinser man ska ha kan man därför vara lugn när man handlar kontaktlinserna på internet. Samtidigt sparar man tusentals kronor.