Var hittar jag det märke jag vill ha?

Det kan ofta finnas en trygghet i att hålla sig till ett visst optikermärke. Men vet vad det är man vill ha och vad man kommer att få. Det är därför inte underligt om man ofta tvekar att prova ett nytt märke, även om priset är lägre.

Men ofta är det så att många optiker väljer att branda om tillverkarens kontaktlinser till ett eget märke, för att göra kunderna mer trogna. Man finns därför samma slags kontaktlinser med olika namn och förpackningar. Till exempel är CopperVisions lins Proclear samma lins som Easyvision Premium man hittar hos Specsavers Optik.

Samma kontaktlinser går därför ofta att hitta billigare på internet. Om du vill veta vad kontaktlinserna heter på internet så rekommenderas vi Alltomlinsers guide, som listar de vanligaste kontaktlinserna. Med hjälp av den information kan du lättare hitta de kontaktlinser du vill ha till ett lägre pris.

Du kan också gå till Pricerunner, som har en tjänst där det går att sorterarna kontaktlinserna efter återförsäljarnamn. Till skillnad från Alltomlinser går det dock inte att se vad deras motsvarigheter på internet heter. Om du vet vad det är för märke du vill ha kan du dock ha nytta av Pricerunners lista.